Οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια – Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Η ελληνική αστυνομία σε άριστη συνεργασία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το πρωί της 26ης Αυγούστου 2019 πούλησε νόμο και τάξη κάνοντας εκκενώσεις σε 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια. Η πολιτική επιλογή βαραίνει ξεκάθαρα την κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας, η οποία επέλεξε τις εκκενώσεις καταλήψεων για να παίξει τα μικροπολιτικά παιχνίδια της. Αυτά τα παιχνίδια όμως έχουν και συνέπειες και οι συνέπειες είναι τουλάχιστον 143 άνθρωποι – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – που έχασαν το σπίτι τους .

Οι καταληψίες βίωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει νόμος και τάξη. Δεν ήταν ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης όπου σε δικό του καράβι βρέθηκαν 2.1 τόνοι ηρωίνης και αθωώθηκε ή ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης όπου καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανηλίκους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά του χορηγήθηκε αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Κατατοπιστικές για το πως αντιλαμβάνεται “μερίδα” των οργάνων της τάξης τους μετανάστες ήταν οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΠΟΕΔΥ κ. Μπαλάσκα ο οποίος χαρακτήρισε τους μετανάστες κακομοίρηδες και μια ενοχλητική σκόνη που, στο ποτισμένο από μισανθρωπία μυαλό του, καθάρισε η καινούριας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα (σύμφωνα με τον ίδιο) ελληνική αστυνομία .

Τέτοιες δηλώσεις δεν μας κάνουν εντύπωση. Εξάλλου πως να κατανοήσει έννοιες όπως αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ένας άνθρωπος ο οποίος βιοπορίζεται με κύριο προσόν την υποτακτικότητα του στις εντολές των ανωτέρων. Όπως βέβαια δεν θα μας κάνει εντύπωση πως παρόλο που το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας κάλεσε Ε.Δ.Ε – εξαιτίας της έκτασης που πήραν οι συγκεκριμένες δηλώσεις – σε κάποιον ανυποψίαστο χρόνο θα πέσει στα μαλακά.

Εν κατακλείδι, τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα ακόμα παίζονται. Είναι ΚΑΙ στο χέρι μας το αποτέλεσμα .

Όσο κι αν οι εξουσιαστές μαζί με τα πειθήνια όργανα τους καταστρέφουν τις δομές των από τα κάτω, τόσο ο κόσμος του αγώνα, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης θα δημιουργεί καινούριες και περισσότερες.

Η θλίψη μας έγινε οργή
Και η οργή μας μια μέρα θα γίνει χαρά
Γιατί στο τέλος η αλληλεγγύη θα νικήσει

ΕΚΧ Αλιμούρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.